11. 8. 2016

PŘEČTENO #1









Jsem ráda, že jsem se v poslední době zase ponořila do čtení knih. Miluju to! Řekla bych, že teď více čtu i díky mému novému bydlení. Není totiž moc v centru a do práce, na schůzky atd. musím dojíždět metrem. Jak známo, v pražském metru není (skoro) žádný signál... A co máte po cestě jinak dělat? No přece číst! :) Tak jestli zrovna hledáte inspiraci, po které knížce sáhnout, třeba vás některá z těch mých zaujme.

#1
Znáte Nicka Hornbyho? Věřím, že jste všichni odpověděli sborově "ano". Všechny moje lásky, Jak na věc, Fotbalové opojení... A taky Dlouhá cesta dolů. Je sice o společenských lúzrech, zpackaných životech a slepých uličkách, ale jak už to u Nicka bývá zvykem, bere to vše s nadsázkou a humorem. Takže jestli hledáte nenáročnou knihu na letní dovču, tuhle klidně přibalte do kufru. Navíc jsem ji našla v levných knihách, takže vás ani na moc nevyjde. :)

#2
V práci se mi do rukou náhodou dostala kniha Jedna trefa stačí. Jde vlastně o profily mladých mužů (a jedné ženy), kteří stojí za úspěšnými start-upy (nejenom) ze Silicon Valley: Spotify, Airbnb, Instagram, Dropbox, Tumblr, Twitter... Určitě spoustu z těchto aplikací používáte i vy sami. Jestli vás zajímá, kdo za nimi stojí a jak vlastně vznikly, už víte, kde to zjistit. A taky není na škodu zapamatovat si anglickou větičku, která je obdobou českého názvu knihy: You only have to be right once.

#3
A do třetice kniha, kterou jste už mohli na blogu jednou zahlédnout, mezi mými vánočními dárky. Jak se stát Pařížankou... ať žijete kdekoli jsem přečetla, jak se říká, na jeden zátah. Je to jedna z těch knih, které nemusíte číst klasicky od začátku do konce, ale klidně se můžete začíst uprostřed, nebo vybírat jen ty kapitoly, které vás zajímají. Další věc, kterou doporučuji, je nebrat ji příliš vážně. Některé z rad, jak se stát pařížskou holkou, jsou (pevně doufám) míněna v nadsázce a spíš pro pobavení. No a hezké fotky uvnitř jsou snad samozřejmostí. V kolážích na Instagramu se vám tahle knížka bude určitě vyjímat. :)

Už jste některou z nich četli? A co máte právě rozečteného vy?
___

Foto: Ela

1 komentář :

  1. Četla bych až bych brečela, jen na to není poslední dobou čas. :(

    OdpovědětVymazat

Jediné, co skutečně vlastníme, je náš čas. Díky, že ses rozhodl/a trochu z něj věnovat právě mému blogu. ♥